Кава Espresso (Еспресо)

Ціна: 30 грн
Ціна за: 30 мл
Кількість:

Еспресо (espresso) – міцна чорна кава, зварена за допомогою кавомашини. Еспресо вважають «королем» серед кави. Основу його смаку складають приємний баланс кислинки і гіркуватості та відчуття свіжості і закінченості смаку. Еспресо має однорідну, рівну, щільну золотисто-горіхову пінку (крем). Товщина крему має бути не менше 2 мм. Подають еспресо протягом перших півтора хвилин після приготування, п’ють швидко, декількома ковтками, смакуючи пінку, іноді посипану цукровою пудрою. Також можна перед вживанням перемішати пінку з кавою, оскільки смак сконцентрований саме в ній.

Виникнення технології приготування еспресо пов'язують з винайденням на початку ХХ ст. в Мілані перших кавових машин, які готували порційну каву. Моделі Беццара та Павоні мали один суттєвий недолік: прямий паровий тиск спалював кавові масла, що не найкраще впливало на смакові якості напою. Лише з появою технології подачі гарячої води під тиском в 1947 році, з'являється можливість готувати еспресо в його класичному вигляді.

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support