Під час приготування золотисті кульки кускусу розбухають і вбирають аромат інших компонентів страви. У готовому вигляді кускус гармонійно поєднується з м'ясом і овочами, рибою і фруктами, але за смаком зовсім не нагадує пшеницю, з якої зроблений.
Розсипчастий кускус з ніжним смаком і майже невиразним власним ароматом дуже цінується кулінарами. Овочі надають кускусу соковитість і більш повний смак. У багатьох випадках кускус з овочами - це чудово вегетаріанська та пісна страва, причому дуже поживна.
Кус-кус — крупа, яку виготовляють із зерен твердої пшениці або проса. Виготовляють спочатку грубу манну крупу, яку збивають у більші частинки і просіюють через сито та висушують. Отримані крупи-зерна використовують як гарнір у приготуванні великої кількості страв.