Грибна юшка - страва, яка з’явилася в Україні задовго до того як у Європу завезли картоплю. Страва, яка дуже популярна на заході України. І страва, аромат якої так заворожує, що вам неодмінно захочеться добавки. Найсмачнішою юшка виходить з білих грибів, проте, ми використовуюємо і інші види грибів: лисички, печериці, тощо, які роблять юшку ще більш насиченою та апетитною.
Грибна юшка як традиційна става присутня в у меню численних закладів громадського харчування Карпатського регіону, в честь цієї страви проводяться навіть гастрономічні фестивалі. В 2019 такий Гастрономічний фестиваль "Грибна юшка" вперше відбувся в середмісті Яремче. Упродовж дня цю страву варили у казанах, а потім відбувалося пригощання юшкою.