Ті-бон (T-bone steak) – великий стейк на Т-подібній кістці. Готується стейк зі шматка на межі між спинною і поперековою частинами тонкого краю найдовшого м’яза спини та тонкого краю вирізки.
Завдяки поєднанню двох видів м’яса, Ті-боун створює цікаву смакову комбінацію. М’якість та ніжність м'ясо середньої частини вирізки (філе-міньйон) гармонійно поєднується зі збалансованим яскраво вираженим м’ясним смаком стріплойну. Ідеально підходить для вечері на двох з пляшкою хорошого червоного вина.
Кістка посилює смак та надає стейку більш апетитного аромату. Особливість кісточки в тому, що вона не лише підсилює м’ясний смак Ті-боун, а забезпечує рівномірне прогрівання двох м’ясних шматочків різних за текстурою. Біля кістки м’ясо менш просмажене, але більш соковите, ніж в інших частинах стейку.