Особуко (італ. osso buco) — традиційна вишукана страва італійської кухні з ніжної тушкованої телячої гомілки. Назва особуко означає «порожниста кістка» (від італ. osso — «кістка» і buco — «діра»), оскільки кістка разом зі шпиком є складовою частиною страви. Саме кісточка надає навареність, неповторний аромат і приголомшливий смак готовій страві. М'ясо вихдить надзвичайно ніжним, розпадається на шматочки й буквально тане в роті.
Чудовим доповненням до особуко буде біле напівсухе вино, яке поєднує в собі солодкий смак соковитого персика, білого абрикоса і тонкі нотки стиглого манго. Подібний букет смаку дозволить Вам подумками перенестися до спекотної Італії, занурившись в атмосферу яскравого сонця.