Шановні гості! Незабаром настане одне з головних християнських свят - День Святої Трійці (ще називають Зелена неділя, П'ятидесятниця). Тому ми запрошуємо Вас на проведення незабутніх вихідних - 15, 16, 17 червня та отримання позитивних емоцій у наш затишний та атмосферний ресторан "Млин Фата-Моргана". Поспішайте замовити столик у будь-якому нашому залі чи на відкитих майданчиках, адже кількість місць обмежена!

З найкращими побажаннями
Історія та звичаї свята

У Євангелії йдеться, що на 50-й день після Воскресіння на апостолів зійшов Святий Дух у вигляді язиків полум'я, і вони заговорили різними мовами, щоб проповідувати християнство всім народам світу. Цією подією відкрилася світові уся повнота Трійці, і люди побачили три іпостасі Єдиного Бога: Отця, Сина та Святого Духа.
Апостоли після сходження Святого Духа знайшли здатність говорити різними мовами світу, щоб нести слово Боже в різні країни. Що цікаво, учні навчилися зцілювати і передбачати майбутнє. Апостоли ж виконали своє призначення і вирушили по світу розповідати про життя Господнє і його болісну смерть за гріхи всього людства.
Вперше офіційно Трійцю вирішили святкувати в 381 році, коли в Константинополі був скликаний II Вселенський собор, де затвердили догмат про рівність всіх Божих осіб. Стародавні слов'яни звернули увагу на Трійцю лише через 300 років після хрещення Русі, в кінці XIII – початку XIV століть.
Повсякчас українці на Трійцю прикрашають свої оселі гілками дерев і запашними травами, адже зелень і квіти символізують відродження всього живого на землі. З цим днем пов'язано багато народних звичаїв і обрядів.
Перед святом треба ретельно прибрати своє житло і завершити всі справи. Прикрасити будинок гілками берези, дуба, клена чи липи (однак не варто використовувати гілки осики або верби), а також ароматними травами – лепехою, м'ятою, мелісою, чебрецем, волошками. На Трійцю забороняється будь-яка праця.

Наш колектив є професіоналами в організації проведення будь-яких свят. Завітавши до нас ви відчуєте тільки теплу, затишну, позитивну атмосферу, від якої у Вас будуть найпрекрасніші спогади на тривалий період часу.

Працівники кухні ресторану "Млин Фата-Моргана" є професіоналами своєї справи, тому ви не тільки відпочинете, але й ситно посмакуєте нашими смачними стравами української, європейської, грузинської кухні. Зараз саме час спробувати наші соковиті, ароматні та корисні страви на грилі, мангалі або ж в тандирі: шашлик із свинини, телятини, люля кебаб, овочі на грилі, картопля в тандирі та різні стейки. Все це ідеально підходить під келих колекційного чи замкового вина або іншого прохолодного напою.

Ми знаходимося поряд з чудовими краєвидами, на мальовничому березі озера. Наша відкрита тераса та оглядовий майданчик є саме тим місцем, де ви можете насолодитися чудовим видом на озеро, довколишнім лісом та подихом свіжого повітря. До зустрічі!

Замовити столик 3D тур