Ресторан "Млин Фата-Моргана" запрошує Вас зустріти та провести традиційне східнослов'янське Свято Івана Купала - 6 та 7 липня. Ми обіцяємо Вам незабутній позитивний настрій, запальну, енергійну та магічну атмосферу, особливе і ненав'язливе відношення до кожного з гостей. І, звичайно, пропонуємо різні смачні страви української та європейської кухні, а також широкий асортимент напоїв, коктейлів, марочних і замкових вин. Поспішайте замовити столик ,можливо, саме в цей вечір ви зустрінете свою долю.

Історія та традиції святкування

Івана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня. Це найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят. Свої витоки свято Купало, або Купайло бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Та з часом, після прийняття християнства, Купало деякою мірою трансформувалося в церковне свято. Йдеться про народження Івана Хрестителя, яке святкується церквою 7 липня, або 24 червня за старим календарем. День Івана Купала раніше припадав на день літнього сонцестояння - 24 червня. Після введення нового стилю літочислення дата пересунулася на 7 липня. Саме в цей день свято відзначають і в наш час.
Одна з найзнаменитіших і таких, що дійшли до наших днів, традицій - стрибати через вогнище на Івана Купала. Такі багаття вважалися очисними: люди водили хороводи навколо вогню і стрибали через нього. Закохані пари намагалися перестрибнути багаття разом, взявшись за руки, вважалося, що після цього життя стане щасливішим, а любов - міцнішою. Молоді дівчата, які ще не зустріли свого судженого, на свято Івана Купала ворожили на кохання. Вони плели вінки з польових квітів і трав, ставили на них запалені свічки, і пускали такий вінок у воду. Вважалося, що якщо вінок одразу ж йшов на дно, то, на жаль, коханий розлюбив дівчину. Якщо вінок пристав до берега і не рухається, в цьому році на весілля розраховувати не варто. А якщо вінок поплив далеко, а свічка не гасне, дівчину чекає зустріч з тим єдиним і щасливе довге життя.

У нашому ресторані ви можете вибрати затишне та романтичне місце на другому поверсі або великий, просторий зал, де жива музика і танцювальний майданчик, а також є чудова відрита тераса з казковим видом на озеро та навколишній зелений ліс. На ваш смак різноманітні смаковиті страви української та європейської кухні або ж ароматні та соковиті страви на відкритому вогні. Одразу з відкритої тераси можна спуститись до нашого цілющого джерела "Долина бажань". В цьому місці ви можете поговорити на душевні теми зі своєю другою половинкою, адже навколо Вас неймовірна романтична обстановка, легкий, приємний шум вітру та води. Ще більше таємних місць дізнайтесь відвідавши наш красивий заміський ресторан "Млин Фата-Моргана". Ми чекаємо на Вас!

Замовити столик 3D тур