Запрошуємо Вас спробувати одну із наших рибних страв - Сібас на мангалі. Ми готуємо сібас на грилі цілком. Солимо й перчимо тільки безпосередньо перед готуванням. Рибу начиняємо прованськими травами, лаймом, збризкуємо маслиновою олією для одержання ароматної скоринки.
Сібас (також лаврак звичайний, морський окунь) - океанічна риба, що іноді заходить до солонуватих і прісних вод, належить до родини Моронових (Moronidae). Лаврак занесений до Червоної книги України.
Мешкає на глибині до 100 метрів, особливо в зимовий час, в солоних гирлах і прибережних лагунах. Рідко зустрічається в річках. Стандартний розмір риби від 40 до 60 сантиметрів, вага її - 500-700 грамів.
Корисні властивості риби Сібас
- Великий вміст поліненасичених жирних кислот омега-3, які необхідні для зменшення ризику розвитку багатьох серцевих захворювань, для правильної роботи нервової системи, а також для систем кровообігу
- Риба сібас багата протеїнами, а також вітамінами A, D, E, K, що сприяють обміну речовин і відіграють величезну роль в психологічному та емоційному тонусі організму
- М'ясо сібаса не викликає ніяких алергічних реакцій в дитячому організмі
- Завдяки незначній калорійності м'ясо сібаса відмінно перетравлюється і не провокує появи зайвих кілограмів
Для сібасу ми не використовуємо олію першого віджиму— вона злегка гірчить і не підходить для ніжного смаку цієї риби, краще брати третій віджим, його легко визначити за зеленуватим кольором. Оскільки м'ясо сібаса відрізняється чистим смаком, що рідко зустрічається навіть у морської риби, соус для цієї риби підійде практично будь-який. Гарнір також може бути абсолютно різним — від рису й картоплі і до фруктів.