Меню нашого ресторану містить не тільки широкий асортимент гарячих страв, традиційних і екзотичних салатів чи страв на грилі (мангалі), але велике різноманіття десертів (кондитерські та запечені вироби, морозиво, шоколад, желе тощо). Одним із наших основних десертів є апетитний, свіжий, солодкий штрудель з яблуками.
Штрудель - це один з найпопулярніших десертів у світі. Він складається з дуже тонкого тіста, в яке загортають начинку. Завдяки цьому штрудель і отримав назву.
У Відні говорили: «Сумлінний пекар витягує тісто настільки тонко, що може читати крізь нього любовні листи для своєї дівчини». Саме через це вважали, що тільки закоханий кондитер може зробити найсмачніший штрудель.
Відень - місце, звідки штрудель розійшовся в усі куточки світу. Але ось що цікаво в столицю Австрії він потрапив як східні солодощі. Араби були першими хто почав готувати десерти на основі дуже тонкого тіста, желе з троянд і апельсинового сиропу. Правда, їх спосіб приготування відрізнявся від сучасного. Пласти з начинкою зверху просто укладали один на одного. Такий підхід до сих пір використовується для приготування пахлави.
Коли турки увійшли в Угорщину, місцеві жителі з часом відкрили для себе випічку на основі тонкого тіста. Борошно зроблене з пшениці вирощеної на цій території містило високий відсоток клейковини і крохмалю, і значно покращувало якість тіста. Випічка швидко увійшла в будинки звичайних людей і стала популярною.
Під час Габсбурзької монархії штрудель вперше потрапив до Відня, де був доопрацьований. Згодом він розлетівся по всій австро-угорської імперії.
До другої половини 19 століття були придумані різні види начинки, і штрудель зайняв своє особливе місце в австрійській кухні.
Команда кухарів ресторану "Млин Фата-Моргана" є досвідченими фахівцями у виготовлені десертів та будь-яких інших кондитерських виробів, тому ви отримаєте безліч приємних ємоції спробувавши наш штрудель з теплою чашкою чаю або кави.
Щоб приготувати цю неймовірну смачну та м'яку випічку, наші кухарі витрачають близько однієї години часу, але воно того варте. Тісто розкачують до дуже тонкої товщини так, що крізь нього можна побачити колір або якісь візуренки столу на якому виготовляється тісто. Для начинки ми використовуємо найсолодші сорти яблук, які мають прекрасні смакові якості, корисні властивості та добре переносять транспортування. Яблучний штрудель подають до столу з кулькою прохолодного та ніжного морозива, а також поливають, злегка вистиглий, штрудель густим та солодким карамельним топінгом.