Колектив затишного ресторану «Млин Фата-Моргана» вітає з Днем славетного міста Вінниці місцевих жителів і його гостей та запрошує Вас 14 вересня відзначити день народження європейського та сучасного міста разом з нами. На Вас чекає ненав'язливе та гостинне обслуговування, запальна атмосфера на нашому танцювальному майданчику або ж, навпаки, спокійна обстановка на другому поверсі чи літній терасі з видом на красиве озеро. Наш шеф-кухар та його команда вразить Вас новими, соковитими та апетитними м'ясними стравами приготовлених на вугіллі або в тандирі, що забезпечує швидке та рівномірне готування страв.

Цікавинки про місто Вінниця

Датою заснування поселення як міста вважається 1362 рік, коли з’являється перша письмова згадка про Вінницю. Історія міста невід’ємна від історії українського народу. У 1558 році була споруджена нова фортеця. На правому березі Південного Бугу виникло «Нове місто», а на лівому — продовжувало розвиватись «Старе місто».

Визначною подією в історії Вінниці став розгром польського війська в березні 1651 козацькими полками під командуванням славного Івана Богуна. У 1643 та 1653 роках Вінницю відвідував Богдан Хмельницький. Протягом 1653-1667 років Вінниця була полковим містом гетьманської держави.

Помітно змінювалося місто на початку XX століття. У 1911 році побудована перша черга водогону, встановлено електроосвітлення. У 1912 році відкрито трамвайне сполучення Замостя з центром міста, завершено будівництво суперфосфатного заводу. З 1914 року місто стає адміністративним центром Подільської губернії.

Нині Вінниця розкинулась на 12 кілометрів на мальовничих берегах Південного Бугу, і є одним з найбільших міст Правобережної України. Вона відома як освітній і медичний центр, а також як культурна столиця Поділля. 139 різноманітних культурних установ пропонують широкий спектр заходів і подій. Головною визначною пам’яткою міста є сквер з Водонапірною вежею та найбільший в Україні музичний фонтан.

Сучасна Вінниця постійно зростає, стає красивішою. У нових економічних, соціальних і культурних умовах вона продовжує поступово розвиватись як промисловий та адміністративний центр області, органічно пов’язаний з іншими регіонами країни.

Ресторан «Млин Фата-Моргана» знаходиться недалеко від міста на березі чистого та великого озера за яким височіє густий та неймовірно пейзажний ліс. Тому у нашому закладі ви можете не тільки смачно та ситно поїсти, але й подихати свіжим повітрям і прогулятись насолоджуючись навколишньою красотою.

Структура ресторану включає декілька затишних залів, окрему збудовану бесідку та відкриту або закриту терасу, а також оглядовий майданчик за яким знаходиться парк «Долина бажань» із джерелом кришталево чистої води. Для наших менших гостей збудований сучасний ігровий майданчик з видом на великий та зелений ландшафтний парк.

Замовити столик 3D тур