УкраїнськаРусскийEnglish

Турнедо з оленини в соусі з білих грибів

 Турнедо з оленини в соусі з білих грибів

Турнедо - класичний французький м'ясний делікатес, що вже кілька століть не залишає байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Кулінарний термін турнедо походить від французького слова tournedos, яке в свою чергу утворилось від словосполучення tourne-dos, що буквально означає «перевернути зворотнім боком». На початку 19 століття цим терміном називали спосіб розкладання продуктів на прилавку. Згодом, у 1903 році, з легкої руки відомого французького шеф-кухаря і ресторатора Огюста Ескоф'є (Auguste Escoffier), термін турнедо поширився на спосіб приготування яловичини і інших видів м'яса.

Турнедо з оленини від ресторану «Млин Фата-Моргана» – це наша варіація відомої у всьому світі страви. Оленина - це ніжне й соковите, а головне екологічно чисте м’ясо. Оленина зазвичай стосується м'яса оленя, але цим терміном також називають м'ясо і інших представників великої дичини: лося, карибу й антилопи. Звичайно, це м'ясо мабуть трохи важче знайти ніж звичайну яловичину, якщо ви не професійний мисливець. Але наш ресторан готовий Вас побалувати цим справжнім, визнаним у кухнях багатьох народів, делікатесом. Крім особливих смакових якостей, оленина славиться своїми корисними властивостями, що робить її першокласним вибором для людей, що вживають тільки здорову їжу.

Оленину відрізняє не тільки низький вміст жиру й холестерину, але й високий рівень таких корисних поживних речовин як вітамін Б, залізо й фосфор. Як будь-яка тварина, що живе в дикій природі, олень стійкий до хвороб і не харчується антибіотиками й стероїдами. Деякі люди (особливо ті, хто ще не куштував добре приготовлену оленину) думають, що аромат цього м'яса занадто сильний. Напроти, в оленини чудовий деревний, майже фруктовий аромат, який є дійсно фантастичним. Не порівнюйте його з яловичиною, тому що немає ніякої навіть близької схожості як в запаху, так і в смаку, хоча структура м'яса подібна.

Родзинку у цю страву додає соус із справжніх білих грибів. Гармонію смаку довершують спаржа, свіжі томати і лайм. Скуштуйте цю вишукану страву і відчуйте справжній смак дичини.