УкраїнськаРусскийEnglish

Люля-кебаб з яловичини

Люля-кебаб

Люля́-кеба́б (від тюркського люля - трубка та арабського кебаб - смажене м'ясо) — м'ясна страва, різновид кебабів, що готується із м'ясного фаршу, та запікається на шампурі у мангалі. Це старовинна страва, що була поширена ще з часів Перської імперії. Звідти страва поширилась на Кавказ, Передню Азію та на Балкани. Страва дійсно смачна і Ви можете скуштувати її в нашому ресторані.

Приготування люля-кебаба має дві особливості. Перша особливість - це тривале й ретельне вимішування м'ясного фаршу, для того щоб він став в'язким та щільним. Фарш наших люля-кебабів - це відбірна яловичина, трохи свіжого сала, подрібнена ріпчаста цибуля та спеції. Мелені зерна зіри нададуть нашій страві особливого смаку та неповторного аромату. Правильно вимішаний фарш добре тримається на шампурі та не розвалюється. Формуємо ковбаску люля-кебаба прямо на шампурі. Смажимо на мангалі з вугіллям помірної активності. Друга особливість готування нашої страви полягає у тому, що як тільки наш люля-кебаб запечеться до готовності, його треба негайно зняти з шампура, інакше вже за хвилину-другу зняти ковбаску цілою з шампура не вдасться.

Як ми вже зазначили, люля-кебаб готується з подрібненого м'яса, а цибуля додає соковитості, тому ця страва дуже ніжна і її полюбляють як дорослі, так і діти. Та який же люля-кебаб без лавашу? Ще трохи промаринованої цибульки, смачний соус і можна куштувати. Смачного!

  • М'ясо перед смаженням
  • Смаження кебабу на вугіллі
  • Люля-кебаб готовий

Для збільшення зображення клацніть мишкою на мініатюрі.

Опитування: відвідування ресторанів

Як часто Ви буваєте у ресторанах?