УкраїнськаРусскийEnglish

Біфштекс по-мисливськи з соусом із білих грибів

 Біфштекс по-мисливськи з соусом із білих грибів

Назва Біфштекс походить від англійських слів beef (яловичина) та steaks (шматки), стейк-філе. Це - страва із смаженої яловичини, один із різновидів стейків. М'ясо для стейку — завжди продукт елітного тваринництва. Для отримання якісної страви підходить тільки м'ясо молодих бичків (від року до півтора років) певних порід. Кращими вважаються м'ясні породи Герефорд і Ангус.

 Келих вина до біфштексу

Наш біфштекс по-мисливськи - це соковитий стейк середнього ступеню прожарювання з головної частини яловичої вирізки, викладений на засмажену до апетитної скоринки картоплю, та политий чудовим соусом із білих грибів та вершків. Прекрасним доповненням до цієї страви буде келих доброго червоного вина.

Для інформації - ступені просмаження біфштексів

Готовність біфштексів характеризується ступенями просмаження. У європейській кухні існують наступні 5 ступенів просмаження біфштексів:

  • 1. Із кров'ю, Rare ([рер], буквально "сире") – швидко обсмажений зовні, червоний із кров'ю усередині. Готування за температури 200°С протягом 2—3 хвилин, температура усередині шматка м'яса 52-55°С. Вибір нечисленних гурманів.
  • 2. Непросмажений, Medium rare ([медіум рер], буквально "напівсирий") – м'ясо лише доведене до стану відсутності крові, червоно-рожевий усередині із соком яскраво вираженого рожевого кольору. Готування за температури 190-200°С протягом 4—5 хвилин, температура усередині шматка м'яса 55-60°С. Рекомендований знавцями стейків ступінь прожарювання.
  • 3. Середній, Medium (медіум) – середньо просмажений стейк, рожевий з блідо-рожевим соком. Готування за температури 180°С протягом 6—7 хвилин, температура усередині шматка м'яса 60-65°С. Це найбільш популярний ступінь просмаження. Варіант для тих, хто до менших ступенів просмаження ще не звик, але рухається в правильному напрямку.
  • 4. Майже просмажений, Medium well (медіум вел) – майже просмажений стейк, світло-рожевий із прозорим соком. Готування за температури 180°С протягом 8—9 хвилин, температура усередині шматка м'яса 65-69°С. Таке м'ясо усе ще смачне, але призначене для людей, які з якихось причин не допускають навіть думки про те, що вони можуть з'їсти щось «незасмажене». Ми ставимося до цього з розумінням, хоча такий ступінь просмаження не рекомендуємо.
  • 5. Просмажений, Well done (вел дан) – максимально просмажений стейк майже без соку. Готування за температури 180°С більше 9 хвилин, температура усередині шматка м'яса 71-100°С. Ми такий вибір не схвалюємо, але готові виконати подібне замовлення.