УкраїнськаРусскийEnglish

Страви нашого ресторану

Каре ягняти

 Каре ягняти

Ягнятина - це м'ясо овець у віці до року - дуже поживна і корисна для здоров'я. М'ясо ягнят - делікатес, і цінується за свій ніжний і запашний смак, легко засвоюється, тому її включають навіть в дитячий раціон! Вона є джерелом усіх амінокислот необхідних для побудови тканин людського організму. М'ясо ягняти багате вітамінами В і D і на відміну від свинини або яловичини не містить холестерину.

Детальніше...

Біфштекс по-мисливськи з соусом із білих грибів

 Біфштекс по-мисливськи з соусом із білих грибів

Назва Біфштекс походить від англійських слів beef (яловичина) та steaks (шматки), стейк-філе. Це - страва із смаженої яловичини, один із різновидів стейків. М'ясо для стейку — завжди продукт елітного тваринництва. Для отримання якісної страви підходить тільки м'ясо молодих бичків (від року до півтора років) певних порід. Кращими вважаються м'ясні породи Герефорд і Ангус.

Детальніше...

Турнедо з оленини в соусі з білих грибів

 Турнедо з оленини в соусі з білих грибів

Турнедо - класичний французький м'ясний делікатес, що вже кілька століть не залишає байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Кулінарний термін турнедо походить від французького слова tournedos, яке в свою чергу утворилось від словосполучення tourne-dos, що буквально означає «перевернути зворотнім боком». На початку 19 століття цим терміном називали спосіб розкладання продуктів на прилавку. Згодом, у 1903 році, з легкої руки відомого французького шеф-кухаря і ресторатора Огюста Ескоф'є (Auguste Escoffier), термін турнедо поширився на спосіб приготування яловичини і інших видів м'яса.

Детальніше...

Стейк Шатобріан в соусі з червоного вина

 Стейк Шатобріан в соусі з червоного вина

Шатобріа́н (Chateaubriand) - це стейк, який готується з товстого шматка яловичої вирізки. Як стверджує французька гастрономічна енциклопедія «Larousse Gastrono-mique», рецепт цього стейку створив Монмірель (Montmirel), особистий шеф-кухар відомого письменника та дипломата Франсуа-Рене де Шатобріана (Francois-Rene de Chateaubriand), який служив послом за правління Наполеона та Людовика XVIII, та займав посаду міністра закордонних справ Франції.

Детальніше...

Асорті із смажених на грилі ковбасок

 Смажені ковбаски

Ось і настало літо. Після спекотного дня так хочеться відпочити та випити із друзями доброго, прохолодного пива і скуштувати щось смачненьке. Приємна новина для наших гостей - відтепер в ресторані «Млин Фата-Моргана» Ви можете замовити апетитні, смажені на грилі ковбаски нашого власного виробництва із натуральною оболонкою.

Детальніше...

Свіжина по-селянськи

Свіжина по-селянськи на пательні

Українці завжди відзначались своєю гостинністю. А як залишити гостя без доброї вечері? Їжа наших предків була простою, але надзвичайно смачною й поживною, і тому старовинні українські кулінарні традиції і досі в пошані. Одна з таких страв - це, звичайно, пательня із свіжиною. В різних регіонах України цю страву готують із своїм колоритом - хто до свинини і сала додає печінку, де більше цибулі, де менше. Але завжди ця страва готується з любов'ю, вона нагадує про тепло домашньої оселі та вечерю у родинному колі.

Детальніше...

Сібас - назв багато, а смак неповторний

 Сібас на мангалі

За свої смакові якості цю рибу сміливо можна віднести до класу "преміум". Напевно, треба ще пошукати якусь іншу рибу, в якої було б стільки же назв, як у сібаса. Як тільки не називають цю рибу. Перша офіційна назва «Лаврак» походить від латинського класифікатора риб Dicentrarchus labrax. Друга офіційна назва - «Морський окунь європейський». Поширена в ресторанному бізнесі назва сібас походить від англійської назви European seabass, де sea - це морський, а bass - загальне слово окунь.

Детальніше...

Чакапулі - весняна страва

 Чакапулі в ресторані «Млин Фата-Моргана»

Чакапулі (грузинське ჩაქაფული) - справжня прикраса будь-якого столу. Без перебільшення, можна сказати, що жодна інша грузинська страва не має такий аромат і такий свіжий, весняний смак. У чакапулі дуже багато різноманітної зелені, але головною складовою, поряд з м'ясом, є тархун (естрагон), який чудово сполучається з молодою бараниною, надаючи їй неповторну пікантність.

Детальніше...

Дорада - середземноморський делікатес

 Дорада на мангалі

Дорада - морський карась, який має багато назв, серед яких найбільш поширені золотистий спар, спарус, а також аурата (латинське Sparus aurata). Відноситься до родини спарових (Sparidae) у якій є единим представником роду Sparus. В мовах романської групи популярна назва саме Дорада, яка походить від слова d'oro — золото. Таку назву ця риба отримала за особливу смужку золотавого кольору, що проходить між очей.

Детальніше...

Язик під грибним соусом

Язик під грибним соусом

Цією простою назвою не охопити багатий та вишуканий смак цієї чудової страви. Точніше було б назвати «Телячий язик із смаженими білими грибами та лисичками у вершковому соусі», але цінність не у назві страви, а у її смаку. Навіть, якщо Ви не великий шанувальник страв із грибами, просто спробуйте і будьте певні - ця страва міцно посяде у Вашому списку найулюбленіших страв.

Детальніше...

Картопля в тандирі

Картопля в тандирі

Всі ми їли картоплю, запечену або у духовці, або на вугіллі. Такою картоплею нікого не здивувати. Але картопля, що готується у тандирі, майже не схожа із запеченою за традиційною технологією картоплею. Завдяки особливим умовам готування їжі в тандирі, картопля набуває особливого смаку і дуже апетитного вигляду із золотистою скоринкою.

Детальніше...

Шашлик із курятини

Шашлик із курятини

За переконанням деяких людей, що вважають себе знавцями страв на грилі, справжній шашлик - це шашлик із баранини, ну може ще із свинини, але ж ніяк із курятини. Так, традиції готування шашлику, що прийшли із сходу є непорушними вже багато століть, і ми також готуємо шашлик із традиційних для цієї страви складових.

Детальніше...

Смажений короп на овочевій подушці

Смажений короп на овочевій подушці

Про користь рибних страв в раціоні людини знають всі. Для українців здавна найпопулярнішою рибою є короп. Існує чимало різноманітних кулінарних рецептів готування коропів: тушкування, копчення, смаження у той чи інший спосіб. В залежності від тонкощів готування змінюється і смак страви. Звичайно, багато залежить і від якості самої риби. Наш ресторан пропонує Вам скуштувати, здавалося б, таку вже звичну страву, як смажений короп. Але наш короп має особливу «родзинку»…

Детальніше...

Шашлик із свинини

Шашлик із свинини

Здавалося б, шашлик - це вже настільки поширена страва, що нічого особливого у ній вже не знайдеш. Дійсно, за зовнішнім виглядом шашлики у різних закладах можуть бути зовсім схожими, адже це - м'ясо, печене на вугіллі. Але смак! Він усюди різний. Все залежить від майстерності та досвідченості кухаря та, безумовно, від якості м'яса.

Детальніше...

Стейк свинячий на кістці

Стейк свинячий на кістці

Ця страва якнайкраще підходить до холодної зимової пори, коли хочеться чогось гаряченького, з димком. Готується такий стейк на мангалі до утворення апетитної рум'яної скоринки. Кісточка запобігає значному висушуванню м'яса, тому цей стейк відрізняється соковитістю.

Детальніше...

Люля-кебаб з яловичини

Люля-кебаб

Люля́-кеба́б (від тюркського люля - трубка та арабського кебаб - смажене м'ясо) — м'ясна страва, різновид кебабів, що готується із м'ясного фаршу, та запікається на шампурі у мангалі. Це старовинна страва, що була поширена ще з часів Перської імперії. Звідти страва поширилась на Кавказ, Передню Азію та на Балкани. Страва дійсно смачна і Ви можете скуштувати її в нашому ресторані.

Детальніше...